KURSSIT ja KOULUTUKSET

ASAHI-TUNNIT 

Paikka: Vanhan Yhteiskoulun ranta (peilisali jos keli kelvoton)

To 3.6 klo 17-18

To 10.6 klo 17-18

To 17.6 klo 17-18

Ti 22.6 klo 17-18

To 24.6 klo 17-18

Varaa paikkasi: 

https://nettiaika.fi/Stressiton  tai p. 0400 507 117

Muistathan myös perua varauksesi ajoissa!

Hinta: 5€/krta (Sarjakortin lunastaneet: kortin leimaus vasta toisella osallistumiskerralla)

Maksu: pankkikortti, ePassi ja Smartum

Syksyn Asahi-ryhmiin osallistuneiden ajatuksia lajista:

1) Miten kuvailisit Asahia, millaista liikuntaa se on?

- Lihaksia huoltavaa, venyttelevää

- Asahi on hengityksen, mielen ja liikkeen hallintaa.

- lepposaa, rauhoittavaa, työkalu pysähtyä, laittaa tutkailemaan kehoa ja mieltä kehotietoisuuteen tutustumista, liikuntana sallivaa sekä pehmeää , monipuolista, tasoittavaa

- Rauhallista, ei repivää. Sopii kaikille ikäryhmille.

- Asahi on rauhallinen ja miellyttävä "liikuntamuoto". Todella hyvä toimistotyötä tekevälle.

- Vaikea kuvat tässä vaiheessa, koska kosketus on niin vähäistä vasta. Se on mielenkiintoisen tasapainoisen oloista, ei repivää eikä suorituskeskeistä. Rauhoittavaakin ja tunti menee huomaamatta. Liikeradat ovat kuitenkin tehokkaita. Tässä vaiheessa keskittyy ohjeiden seuraamiseen tiiviisti.

- Rauhallista, keskittymistä ja harjoitusta vaativaa, mielenrauhaa ja liikkuvuutta kehoon tuovaa miellyttävää liikuntaa

- Asahi rentouttaa kokonaisvaltaisesti ja virkistää ja sopii nivelrikkoiselle todellakin hyvin.

- Asahi-tunneilla on rentouttava tunnelma ja rento tunne säilyy jälkeenkin, välillä lähes väsymystä tuovana.. ☺ uni maittoi viime yönäkin.

- Asahi on rauhallista, keskittymistä vaativaa liikuntaa. Omien tietoisuustaitojen harjoittamista rauhallisessa ilmapiirissä . Oman kehon hallintaa; jännitys- rentoutus"akselilla" . Pään muista ajatuksista tyhjentävää toimintaa.

- Mielestäni palauttavaa liikuntaa.

- Asahi on mielen ja kehon hallinnan harjoittamista hyvällä fiiliksellä. Syke ei juuri nouse, mutta jälkikäteen olo kuitenkin urheillut ja piristynyt. Jokaisella kerralla oppii lisää omasta kehostaan.

2) Oletko huomannut Asahin myötä joitain muutoksia kehossasi/mielessäsi tai oletko tehnyt joitain oivalluksia itsestäsi?

- Kehon kuuntelu vie ajatukset pois työstä. Tunnin aikana ei ajatus karkaa, keskittyy omaan itseensä, työ ja kaikki muu on pois mielestä. Aika pysähtyy. Jos jostakin on kiristänyt tullessa niin ei kiristä lähtiessä. Tunnin jälkeen tosi hyvä fiilis. Kroppa on 2 cm pidempi. Ajatus kulkee. Positiivisuus jää päälle. Nyt ensi kerran jälkeen tarkkailen miten nukun

- Asahi-harjoitusten myötä olen taas alkanut enemmän kiinnittää huomiota syvähengitykseen päivän aikana. Alaselkä on ollut parempi harjoitusten myötä, vaikka omaan arkeen en vielä ole saanut liikesarjoja/liikkeitä juurrutettua paljoakaan. Liikunta ei ole niin suorittavaa; voisi vain nauttia rauhallisista liikkeistä oman kehon rajoitteita tunnustellen

- Asahin myötä olen oppinut kuuntelemaan kehoani ja vastaamaan sen tarpeisiin aiempaa paremmin. Rennossa ryhmässä on myös paljon naurua ja omille kömmähdyksilleen oppii nauramaan sydämen kyllyydestä. Epäonnistuminen ei haittaa mitään, sillä aina voi yrittää uudelleen.

- Tasapaino kun on vähän kehnonlainen, tuntuu kun se ois vähä enemmän hallittavissa niiden opeteltujen tukipisteiden ansiosta.

- kaikki kropan jumit on tuntunu aukeevan tai on sellanen olo ettei mistään kiristä

- Olen tyyppi joka vetää helposti aina sata lasissa kunnes voimat loppuu. Sen seurauksena en pysty keskittymään enää mihinkään. Asahin myötä keskittymiskyky on mielestäni parantunu.

- Olen oppinut paremmin rauhoittumaan keskittymällä hengittämiseen ja kehoon on tullut hieman liikkuvuutta lisää.

- Oon huomannu vetäväni syvään henkee sisälle muutaman kerran ja ihan selkeesti rauhottunu ulos puhaltaessa

- Olen vasta muutaman kerran osallistunut Asahiin, mutta haluan oppia siitä enemmän hengitystä ja rauhallisuutta. Oivaltanut että sopii mulle hyvin kun ranteet ei oikein pelitä kunnolla.

- Itselläni on koko yläkroppa jäykkä, olen huomannut selässäni muutoksia parempaan suuntaan.

- Asiana Asahi on minulle uusi, mutta uskon Asahin rentouttavan kroppaa ja mieltä.

- Tulee tehtyä rauhassa venytyksiä. Ja oppii keskittymään hengitykseen. On rento olo asahin jälkeen

- Hengitykseen tulee kiinnitettyä huomiota enemmän. Mieli rauhoittuu ja liikkuvuus paranee.

- Kehon säryt ja kipeytymiset vähentyneet alkusyksyn aikana. Käyn myös kerran viikossa toisentyyppisillä liikuntatunneilla.Kuvia kesän 2020 tunneilta, kiitokset mukana olleille!

 KURSSIT & TAPAHTUMAT

TULE's Pitkäjärvel 18.8.2020klo 17- 20.30 

Toiminnallinen mielen ja koko kehon huoltopäivä

OHJELMA

- Katsaus tämän hetken liikkumissuosituksiin

 - Lihasvoimatestausta:ylä-ja alaraajat,vatsa-selkä,tasapaino
kehonkoostumismittaus

- Pientä terveellistä välipalaa

- Asahi liikkuvuusharjoite
- Tutustutaan Asahin perusperiaatteeseen
- Pyritään hahmottamaan kehomme keskilinja ja hyvä ergonominen asento
- Harjoitteena Asahi 1-sarjan liikkeet sisältäen osiot:rentoutus,niska-hartia, selkä ja tasapaino

Päivän päätteeksi Mindfulness rentoutusharjoite hengitystä aistien

Hinta: 15€/henkilö

Sitovat ilmoittautumiset 14.8.2020 mennessä

Essi p.0400507117

Sanna p.0500592637

Tunnelmia TULE's Pitkäjärvel päivältä

VERSTAAN ASAHIPAJA 2.9.2020

Workshop-tyyppinen tapahtuma inspiroivassa ympäristössä. Iltapäivän aikana pääset tutustumaan Asahi terveysliikuntamuotoon sekä harjoitteiden että teorian parissa.

OHJELMA

Tervetuloa tunnelmalliseen Verstaan Asahipajaan keskiviikkona 2.9. klo 17.30 - 20.00. Illan aikana, harjoitusten välissä, pidämme tauon, jonka aikana tarjolla herkullista ja terveellistä välipalaa.

Asahi on helppo terveysliikunnan muoto, jonka liikkeet on suunniteltu ennaltaehkäisemään ja hoitamaan yleisimpiä terveysongelmia. Harjoitteilla pyritään löytämään yksilöllinen ja juuri Sinulle luonnollinen tapa liikkua ja hengittää tietoisena kehosi tuntemuksista - tällöin ne muodostavat harmonisen ja ergonomisen liikkeiden kokonaisuuden.

Illan aikana tutustumme Asahin perusperiaatteisiin ohjaajamme Essi Kedon opastuksella. Essin esittely erikseen tällä tapahtumasivulla. Haemme kehon pystyasentoa, sen ergonomista linjausta ja rentoa hengitystekniikkaa yhdessä. Tutkimme Asahin I-sarjan liikkeitä ja tutustumme oman kehon liikkuvuuteen ja toisaalta sen mahdollisiin liikerajoituksiin. Sarja koostuu neljästä osiosta: rentoutus, niska-hartia, selkä sekä tasapaino. Harjoituksen aikana saat kokonaisvaltaisen liikkuvuusharjoitteen koko kehollesi. Liikkeiden suoritustapa on rauhallinen ja tavoitteena on aistia omaa kehoa, joten Asahi on myös mieltä tyyneyttävä läsnäoloharjoite.

Osallistumismaksu 22 € sisältää ohjauksen ja välipalan. 

Pääset varaamaan paikan Verstaan Asahipajaan maksamalla osallistumismaksun tätä linkkiä klikkaamalla: https://www.lyyti.in/Verstaan_Asahipaja_020920

Työ- ja toimintakykypalvelut Stressitön 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita